Evenementen in Amsterdam

Wandelingen amsterdam De Jordaan Red Light District Naatje van de Dam Amsterdamse smartlappen Grachtengordel Contact met Mokum Evenementen

Theatrale rondleidingen door Amsterdam

Met Trees over de Wallen

Een theatrale rondleiding door de Amsterdamse rosse buurt.
Trees Bakker, de toiletdame uit Sabberiosia is uw gastvrouw tijdens de wandeling door deze bijzondere buurt. Een echte Amsterdamse, die teveel praat, teveel drinkt en altijd bakkeleit met haar man Willem, die zich weinig aantrekt van huwelijkse trouw.
Desondanks is Trees een warme, humoristische en sterke persoonlijkheid.

Tijdens de rondleiding vertelt zij over het ontstaan en de ontwikkeling van Amsterdam, van vissersdorp naar de stad die zij nu is. Het accent van haar verhaal ligt vanzelfsprekend op de voornaamste activiteit op de Wallen.

Zij informeert u op haar eigen unieke wijze over de laatste inn's en outs, de (laagste) tarieven en de belastingvoordelen voor de dames en de bezoekers van dit economisch aantrekkelijke stukje Amsterdam.

Allereerst wordt u ontvangen in een gezellig Amsterdams café met koffie en taart. Na de koffie wordt u opgeschrikt door Trees. Trees is jaren lang toiletjuffrouw geweest in diverse cafés op de Wallen en heeft van achter haar schoteltje een schat aan informatie, verhalen en roddels verzameld.

Deze verhalen zijn het vertellen zeker de moeite waard en daarom neemt Trees u mee op haar bijzondere wandeling door het oudste deel van Amsterdam en langs het oudste beroep ter wereld.

Tijdens de rondleiding informeert zij u op haar eigen unieke wijze over alle ins en outs over dit economisch aantrekkelijk stukje Amsterdam. Deze hilarische wandeling eindigt op onze borrelboot. U gaat een rondvaart maken door de prachtige en wereldberoemde grachten van Amsterdam.

Terwijl u van het uitzicht geniet krijgt u een drankje en hapje geserveerd. De rondvaart zet u af bij een gezellig restaurant waar u een heerlijk driegangen diner krijgt geserveerd.

Vanaf 88,50

Voor meer informatie.
Neem contact met ons op!
Een hilarische rondleiding waarbij u ook nog het een en ander opsteekt!

Met Joki door de Jordaan

Een theatrale rondleiding door een markant stukje Mokum. Joki is Jordanees, praat Jordanees en is Amsterdamser dan de Jordaan en Westertoren bij elkaar. Zij neemt u mee voor een rondleiding door de Jordaan, de bekende Amsterdamse buurt. Althans dit is de bedoeling.

Joki ligt in scheiding met haar vierde echtgenoot en voelt zich niet in staat om u rond te leiden. Zij heeft daarom haar zuster Nelleke gevraagd om het van haar over te nemen. Nelleke is het tegenovergestelde van haar zus en heeft zich geheel 'losgemaakt' van haar achtergrond en de buurt.

Ze is "omhoog" getrouwd en wordt liever niet aan haar jeugd herinnerd. Gaandeweg komt zij toch los. Na een paar wijntjes komt haar Jordanese tongval terug en blijkt zij over hetzelfde talent als haar zus te beschikken.

Met Joki door de Jordaan is een theatrale rondleiding door deze prachtige buurt; een aaneenschakeling van nauwe straatjes, steegjes, grachtjes en hofjes.

Tijdens de wandeling hoort u alles over het ontstaan en de geschiedenis van de Jordaan en haar bewoners. Vroeger een arme buurt, zelfs een sloppenwijk. Tegenwoordig een yuppenbuurt waar de huizen niet meer te betalen zijn.
De wandeling eindigt in een echt gezellig Amsterdams café waar Nelleke (of is het Joki) misschien nog wel een echte Jordanese meezinger zal zingen. Vanzelfsprekend zingt u uit volle borst mee.

Vader waarom hebben de giraffen toch zo'n hele lange nek?
Jongenlief vraag dat maar aan je moeder, die vertelt het jou direct.
Als je vader zo een nek had was die blij, want dan bleef z'n borrel langer in de glij.

(Johnny Jordaan, Johnnies Potpourri)

U wordt ontvangen in een gezellig Amsterdams cafë met koffie en taart. Na de koffie wordt u opgeschrikt door Joki, een bijzonder uitgedoste dame, ze lijkt zelfs een tikkeltje tipsy. Joki neemt u mee op haar hilarische wandeling door de Jordaan.

Joki vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze bijzondere buurt. De wandeling eindigt in cafë Lowietje, bekend uit de populaire tv-serie Baantjer, waar Joki voor u nog een heerlijke Jordaanmedley zal zingen.

Hier kunt u genieten van de echte Amsterdamse Jordanese sfeer en een goede borrel. Na de borrel wordt u begeleid naar een gezellig restaurant waar u een driegangen diner krijgt geserveerd.

Na het diner gaat u aan boord van een gereedliggende rondvaartboot. U gaat zwijgend swingen aan boord van de Silent Swing Cruise! Geniet op de Amsterdamse grachten van een swingende club en een rustige rondvaart tegelijk!
De dj draait de nieuwste hits, gouwe ouwe en onvervalste meezingers. Uiteraard wordt er uit volle borst meegezongen, maar of iedereen hier nu zo blij mee is?!

Vanaf 131,50

Voor meer informatie.
Neem contact met ons op!Mokum Evenementen!

Evenementen en uitjes in Amsterdam

Mokum Evenementen de leukste uitjes voor particulier en bedrijf