Evenementen in Amsterdam

Wandelingen amsterdam De Jordaan Red Light District Naatje van de Dam Amsterdamse smartlappen Grachtengordel Contact met Mokum Evenementen

Amsterdamse levensliederen

Levensliedjes zijn Nederlandstalig en 'uit het leven gegrepen'. Sentiment, weemoed, liefde en verdriet liggen dicht bij elkaar in een levensliedje.

Een ander woord voor levenslied is smartlap omdat levensliedjes ook wel 'tranentrekkers' worden genoemd waarbij een doekje om de 'smart' weg te deppen nodig zou zijn. 'Smartlap' werd dan ook vaak gebruikt als men een Nederlandstalig liedje maar niets vondt, tegenwoordig zijn smartlappen populairder dan ook.

Smartlap = ander woord voor chanson

Ans TuinNet als in Frankrijk het chanson gaat de smartlap over het 'echte' leven. Er zijn nog altijd zangers en radiostations die de smartlap maar niets vinden maar we zingen ze allemaal uit volle borst mee als we in de kroeg staan.

Vertolkers van het Amsterdamse levenslied zijn Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti maar de fakkel is overgedragen aan een enorme schare zangers zoals Jeffrey van Vliet, Jan Haver, Ans Tuin, René Riva, Ernest en Danny de Munk.

Evenementen en uitjes in Amsterdam

Mokum Evenementen de leukste uitjes voor particulier en bedrijf