Evenementen in Amsterdam

Wandelingen amsterdam De Jordaan Red Light District Naatje van de Dam Amsterdamse smartlappen Grachtengordel Contact met Mokum Evenementen

Red light district - de rosse buurt van Amsterdam

Het oudste deel van Amsterdam is op een kaart gemakkelijk te herkennen want Amsterdam is gebouwd in cirkels, het is goed te zien waar Amsterdam ooit begon.

De Wallen refereert aan de burgwallen in dit het oude centrum die worden omgeven door de grachtengordel. Dit zijn de Nieuwezijds en Oudezijds Voorburgwal en de Oudezijds Achterburgwal. De grachtengordel begint met de Spuistraat (!) want dat was vroeger de Nieuwezijds Achterburgwal. Daarachter ligt de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.
Aan de 'onderkant' ligt de Amstel en aan de 'bovenkant' de Brouwersgracht.

De Walletjes in de volksmond

Red Light DistrictWie kent ze niet? De nauwe straatjes en drukke grachten met achter de ramen de dames van plezier. Het 'oudste beroep ter wereld' wordt hier al jarenlang uitgeoefend. Van over de gehele wereld komen toeristen het spektakel aanschouwen, sommigen zeer nadrukkelijk.

Vanwege de rode verlichting die de dames zowel binnen als buiten hebben wordt de buurt in het buitenland 'The Red Light Districht' genoemd. Amsterdammers hebben het over 'de rosse buurt'.

Bekende straten die grenzen aan dit gebied zijn de Damstraat, De Niezel (korte en lange), de Warmoesstraat en de Zeedijk. Aan 'de kop' van de Zeedijk begint het Centraal Station. De andere kant van de Zeedijk eindigt op de Nieuwmarkt.
Tegenwoordig een zeer populaire uitgaansbuurt voor jongeren.

De laatste jaren pakt de Gemeente Amsterdam de overlast van de prostitutie aan. Ook proberen ze panden op te kopen zodat criminelen minder grip op het gebied krijgen. Gedwongen prostitutie en vrouwenhandel kan zo worden voorkomen.
Een aantal bordelen is gesloten. Er wordt nog wel steeds 'handel' gedreven want de ruimtes doen nu dienst als naai atelier voor beginnende couturiers en kledingherstellers.
De humor ligt op straat in Amsterdam.

Evenementen en uitjes in Amsterdam

Mokum Evenementen de leukste uitjes voor particulier en bedrijf